Vytlačiť

Potravinárska výroba dokáže byť Smart a nebojí sa inovácií

Keďže sme u nás vo firme aj absolventi Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, tak od založenia firmy sa poľnohospodárstvu a potravinárstvu nevyhýbame. Asi aj preto máme v tomto obore širokú základňu zákazníkov.

Môžem ale po tých rokoch povedať, že potravinárska výroba je NAOZAJ špecifický obor, ktorý vyžaduje istý cit a skúsenosť. Ak by som spomenul tie najhlavnejšie rozdiely v porovnaní s inými obormi ako sú strojárstvo, automotive, tak vnímam nasledovné:

Určite som nevymenoval ani polovicu toho, s čím sa stretávame. Ak by som generalizoval, tak sú to nasledovné hlavné skupiny producentov potravín, kde je najväčší potenciál na zlepšenie procesov, na aizáciu a digitalizáciu:

Všetky spoločne vyžadujú kontrolné merania vážením pri príjme tovaru, počas skladovania, pri dávkovaní do receptúr, na expedícii, kontrolné váženie paliet a častokrát aj váženie mostovou váhou.

Postupne budem zverejňovať prípadové štúdie pre jednotlivé typy potravinárskych výrob. Sledujte náš blog.  

Posledné roky ukázali, že potravinári sa inováciám už nevyhýbajú, ale hľadajú moderné spôsoby a cesty ako svoje procesy zlepšiť a zlepšiť kvalitu produkcie. Držím všetkým palce.